All News
  • April 10, 2022
  • Git&Github 2022

    Πραγματοποιήθηκε με την βοήθεια των εθελοντών του Branch αλλα και του git guru μας, Δημήτρη Μαρουλίδη, η ομιλία Git&Github με σκοπό να εξοικειώσει τους φοιτητές με την χρήση των ανωτέρω και γενικά με το version control. Φυσικά μαζί μας ήταν πάντα η Red Bull για να μας δροσίζει.
    ...

    LEARN MORE

  • March 23, 2022
  • Ανακοίνωση Επισκέψεων στην Sparkle S.p.A. !

    Μετά απο πολύμηνη επικοινωνία με την εταιρία Sparkle S.p.A. που δραστηριοποιείται σε όλο τον κόσμο, αλλα και στα Χανιά, οργανώνουμε σειρά εκπαιδευτικών επισκέψεων για φοιτητές που ενδιαφέρονται για τον συγκεκριμένο τομέα! Η εταιρία δραστηριοποιείται στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, με καλώδιο οπτικών ινών που καλύπτουν την ανατολική Μεσόγειο και την κεντρική Ευρώπη! Επίσης, φιλοξενεί δικτυακό εξοπλισμό άλλων εταιριών προσφέροντας τις μέγιστες συνθήκες ασφαλείας. Η πρώτη μας επίσκεψη θα είναι την Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2022, και οι επόμενες θα ανακοινωθούν σε διάστημα λίγων εβδομάδων. Για περισσότερα, επισκεφθείτε το https://forms.gle/u8xnvMzseRYgHrw68!
    ...

    LEARN MORE

  • Nov. 11, 2021
  • StraightUp #Restart!

    Μετά από πολύ καιρό αποχής, επιστρέφουμε στην επανέναρξη των ομάδων μας με πρώτη τη συνάντηση της ομάδας StraightUp Rocket Team!!! 😎 Το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 13:00, σας περιμένουμε στην αίθουσα μας στα κτήρια Ε3.005 να συζητήσουμε και να διοργανώσουμε τα επόμενα βήματα της ομάδας!💡📚 PS: Η αίθουσα βρίσκεται δίπλα στην λέσχη, κάτω απο το ανοικτό αμφιθεατράκι του ΜΠΔ, πίσω απο το ΚΕΓΕΠ!
    ...

    LEARN MORE

  • June 11, 2021
  • Meeting Νέων Μελών 2021

    Ανοίξαμε και σας περιμένουμε... κυριολεκτικά!!! 😎 Μετά απο πολύ καιρό αποχής απο τα δια ζώσης meeting, επιστρέφουμε στην αίθουσα μας για να γνωρίσουμε τα νέα παιδιά της ομάδας και να οργανωθούμε για την φετινή χρονιά! Το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 13:00, σας περιμένουμε στην αίθουσα μας στα κτήρια Ε3.005 να συζητήσουμε, να γνωριστούμε και να μάθουμε όλοι μαζί!💡📚 PS: Η αίθουσα βρίσκεται δίπλα στην λέσχη, κάτω απο το ανοικτό αμφιθεατράκι του ΜΠΔ, πίσω απο το ΚΕΓΕΠ!
    ...

    LEARN MORE

  • Feb. 25, 2021
  • Google HashCode TUC IEEE SB Hub

    Google’s team-based programming competition, Hash Code, allows you to share your skills as you work together to solve a problem modeled off a real Google engineering challenge! In small teams of two to four, coders all over the world will tackle the first problem through Online Qualifications. Though this round is hosted online, teams can come together virtually to compete side-by-side in locally coordinated Hash Code Hubs(look for Technical University of Crete IEEE Hub!). The top teams from this round are invited to join us for the virtual World Finals.. Are you up for the challenge? Registration are open and you can register at g.co/hashcode . You must form a team of 2 to 4 people(at least two, you cannot participate alone!). For Registration visit: https://g.co/hashcode For FAQ, visit https://codingcompetitions.withgoogle.com/hashcode/faq
    ...

    LEARN MORE

  • Jan. 24, 2021
  • We Captured The Flags!

    Θυμάστε τον διαγωνισμό CTF που λέγαμε;; Χάρη στην τέλεια ομάδα των Οδυσσέα Στάυρου, Δημήτρη Μαρουλίδη, Δημητρης Αγγελου, Σταύρο Δαμιανάκη, Ραφαήλ Ελληνιτάκη αλλα και στην τέλεια οργάνωση απο τα παιδιά στο University Of west Attica, κατακτήσαμε την πρώτη θέση στην ελλάδα ανάμεσα σε 11 πανεπιστήμια πανελλαδικά, με τον Οδυσσέα να βγαίνει MVP με περισσότερους πόντους σε έναν παίκτη σε όλο τον διαγωνισμό! Και στα επόμενα!
    ...

    LEARN MORE

  • Dec. 22, 2020
  • 2nd IEEE Greece Section SBs Meetup

    The IEEE Greece Section celebrates 50 years of service with a series of online events organised by its Chapters, Affinity Groups, and Student Branches! Do you want to learn more about IEEE Student and Young Professional (YP) activities in Greece and e-meet students and YPs from every corner of Greece? Do you want to find out how you can get involved in a huge IEEE family that shares the same passion for technology and humanity? If the answer is yes, join us on Tuesday, December 22, at 18:00 in the 2nd IEEE Greece Section SBs Meetup which will be held online! The YP Greece Affinity Group, the WiE Affinity Group and 12 SBs located in different cities in Greece will present their work over the past year and their future plans! Don’t miss the chance to become a part of our community! The presentations will be delivered in Greek. If you are interested to participate, please fill the application form and submit it by 21/12/20! https://bit.ly/3oV7wfy Agenda: -Introductory remarks: Konstantina Nikita, IEEE Greece Section Chair & Georgia Saridaki, IEEE Greece Section Student Representative -Young Professionals Greece Presentation: Panos Kotsampopoulos, IEEE YP Greece Chair -Women in Engineering Greece Presentation: Kalliopi Dalakleidi, IEEE Wie Greece Chair -Student Branches Presentations; National Technical University of Athens, Aristotle University of Thessaloniki, Democritus University of Thrace, University of Patras, University of Thessaly, Larissa/Volos, IEEE Student Branch - International Hellenic University - Thessaloniki, Technical University of Crete, University of Western Macedonia, Kastoria, University of Thessaly, Lamia, International Hellenic University - Serres, Ionian University, University of Western Macedonia,Kozani
    ...

    LEARN MORE

  • Dec. 19, 2020
  • How to be a sysadmin: Linux console fundamentals

    Θέλετε να μπείτε να στον κόσμο του Linux; Έχετε δει τα βασικά του desktop περιβάλλοντός σας και είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή εντολών; Ελάτε στο πρώτο webinar της σειράς How to be a sysadmin με τίτλο Linux console fundamentals το Σάββατο 19/12 στις 19:00, με το Δημήτρη Μαρουλίδη. Θα καλύψουμε βασικά εργαλεία της γραμμής εντολών, τα οποία έχουν ευρεία χρήση σε όλα τα συστήματα Linux, και είναι η απαραίτητη βάση για να καλύψουμε πιο σύνθετα θέματα. Η σειρά «How to be a sysadmin» φιλοδοξεί να καλύψει τα βασικά εργαλεία και πρακτικές που είναι απαραίτητες για την αποτελεσματική διαχείριση υπολογιστικών συστημάτων με Linux. Ακολουθήστε μας σε αυτήν τη διαδρομή, μπαίνοντας στην πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης με το link στην περιγραφή!
    ...

    LEARN MORE

  • Dec. 16, 2020
  • MITEF Greece Startup Competition 2021

    Το MIT Enterprise Forum Greece και το Πολυτεχνείο Κρήτης σας προσκαλούν στη διαδικτυακή παρουσίαση του “MITEF Greece Startup Competition 2021” που θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020, στις 14:00. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν τη παρουσίαση με υποχρεωτική εγγραφή εδώ: https://us02web.zoom.us/.../reg.../WN_5zQ2i8RXSFO_rz57LVp5sg . Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση ερευνητών και νεοφυών επιχειρήσεων σχετικά με το διαγωνισμό “MITEF Greece Startup Competition 2021”, που στοχεύει στη δυναμική ανάπτυξη νεοφυών επιχειρήσεων και επιχειρηματικών ομάδων που καινοτομούν στο χώρο της τεχνολογίας και των επιστημών. Οι ομάδες που θα βραβευθούν, θα προβληθούν διεθνώς μέσα από το δίκτυο του MIT Enterprise Forum. Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει 3 θεματικές ενότητες: «General», «Energy» και «Maritime». Τα Ελληνικά Πετρέλαια, για 3η συνεχή χρονιά είναι ο αποκλειστικός χορηγός της θεματικής ενότητας «Energy Track», στο πλαίσιο των δράσεων του Ομίλου ΕΛΠΕ σχετικά με την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες στο χώρο της ενέργειας. Την παρουσίαση θα ανοίξουν με ένα σύντομο καλωσόρισμα οι Σταύρος Δαμιανάκης, Μέλος του Προεδρείου - Εκπρόσωπος, του Student Branch της ΙΕΕΕ Πολυτεχνείου Κρήτης Γεράσιμος Σπυριδάκης, Πρόεδρος, MITEF Greece Παρουσιάσεις Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Αντιπρόεδρος, MITEF Greece, θα ενημερώσει το κοινό σχετικά με το διαγωνισμό 2021 και θα αναλύσει τις σημαντικότερες παραμέτρους για τη χρηματοδότηση μιας νεοφυούς επιχείρησης. Christian Siapantas, Co-founder & CFO της εταιρείας HOMI & 2ος Νικητής του Startup Competition 2020 Σάββας Σαββάκης, Co-founder & CTO της εταιρείας The Sarm Project & Νικητής του ‘Energy Track’, Startup Competition 2020 Οι νικήτριες ομάδες θα μιλήσουν για την εμπειρία τους και τη σημασία του διαγωνισμού στην ανάπτυξη και προώθηση της επιχείρησης τους. Δρ. Τζένη Λειβαδάρου, Μηχανικός Νέων Τεχνολογιών και Καινοτομίας Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια, θα αναφερθεί στο ρόλο και τη συνεισφορά του ομίλου στον διαγωνισμό. Την παρουσίαση θα συντονίζει η Αντιγόνη Μολοδάνωφ, Εκτελεστική Διευθύντρια του MITEF Greece. Στο τέλος θα ακολουθήσει συζήτηση μεταξύ των ομιλητών και θα απαντηθούν τα ερωτήματα του κοινού.
    ...

    LEARN MORE

  • Dec. 6, 2020
  • Ανακοίνωση Meeting

    Καλησπερα σε όλους, ελπίζουμε να είστε καλα! Την Κυριακή, 6/12 στις 18:00 σας περιμένουμε στην πρώτη ανοιχτή συνάντηση του εξαμήνου, οπου θα γνωριστούμε και θα ανταλλάξουμε ιδέες, θα δωθούν πληροφορίες και θα μιλήσουμε για τον επερχόμενο Capture The Flag διαγωνισμό που θα συμμετάσχουμε σε λίγες μέρες, καθώς και για το επερχόμενο online ΣΦΗΜΜΥ που βρίσκεται στα σκαριά! Επίσης θα συζητήσουμε απορίες και ιδέες για το git webinar που πρόκειται να διοργανωθεί πριν τα χριστουγεννα(γραψτε στα σχόλια τι θα θέλατε να μάθετε👇👇). Μπείτε στον discord server που θα γίνει η συνάντηση: https://discord.gg/Wd6zx86ge3 Σας περιμένουμε όλους!
    ...

    LEARN MORE

  • May 15, 2020
  • Εισαγωγή στο Git

    Σας προσκαλούμε στο webinar με τίτλο «Εισαγωγή στο Git», την Παρασκευή 15 Μαΐου στις 17:00. Το webinar απευθύνεται σε φοιτητές που δεν γνωρίζουν τι είναι το Git και θέλουν να μάθουν να το χρησιμοποιούν. Πατήστε το παρακάτω link για να παρακολουθήσετε το webinar, την Παρασκευή 15/05 17:00. https://meet.google.com/mdb-muxi-cnc Το webinar περιλαμβάνει και demo στη χρήση του Git, στο πλαίσιο κάποιας εργασίας. Εάν θέλετε να τρέχετε εντολές, ταυτόχρονα με το demo, στον υπολογιστή σας εγκαταστήστε το git, σύμφωνα με τις οδηγίες του λειτουργικού σας. Git για Windows Κατεβάστε και τρέξτε τον οδηγό εγκατάστασης, από το link παρακάτω, αποδεχόμενοι πάντα τις προτεινόμενες ρυθμίσεις. https://github.com/git.../git/releases/tag/v2.26.2.windows.1 Git για Linux Ακολουθήστε τις οδηγίες της διανομής σας. Οι περισσότερες διανομές έχουν το git στα αποθετήριά τους. Git για Mac https://git-scm.com/download/mac Επίσης δείτε το cheat sheet που εξηγεί τι κάνουν οι εντολές που θα δούμε https://tinyurl.com/tucgit
    ...

    LEARN MORE

  • Feb. 20, 2020
  • Hashcode 2020!

    Για ακόμα μια φορά, είμαστε πολύ χαρούμενοι να φιλοξενούμε τον παγκόσμιο διαγωνισμό προγραμματισμού της Google, το Hashcode. O διαγωνσιμός θα πραγματοποιηθεί στις 20 Φεβρουαρίου, ημέρα Πέμπτη. Κάνε και εσύ εγγραφή στο : http://g.co/hashcode, δημιουργώντας την ομάδα σου μαζί με τους φίλους σου. (2-4 άτομα). Μην το χάσεις!! Το όνομα του hub μας: Technical University of Crete Hub και οι δηλώσεις είναι παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου 2020. Δεν χρειάζεται να είσαι μέλος του IEEE!!!
    ...

    LEARN MORE

  • Oct. 8, 2018
  • Γνωριμία με το Branch

    📅Την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις από κοντά το Branch μας και τις δράσεις του! ✔️Μην ξεχάσεις να δηλώσεις συμμετοχή στο εισαγωγικό workshop στην γλώσσα προγραμματισμού Python! 📍https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScbka_9d3N-F-lJmaq1PIyMEJVPhDhRzv-NU88l3O5REzDUBw/viewform #WelcomeDay2018 #IEEEtuc #IEEEgr
    ...

    LEARN MORE

  • Oct. 6, 2018
  • IEEEXtreme Programming Competition 2018

    👊Are you up for the challenge? 💻Ο διαγωνισμός IEEEXtreme θα διεξαχθεί στις 20 Οκτωβρίου 2018 και θα συμμετέχουν ομάδες με μέλη της IEEE! 🖱️Δήλωσε τώρα συμμετοχή με την ομάδα σου και αντιμετώπισε ανά μια ώρα προβλήματα προγραμματισμού! Όροι συμμετοχής και δήλωση ομάδας 👇 http://bit.ly/ieeextreme-2018-tuc-register-12
    ...

    LEARN MORE

  • Sept. 27, 2018
  • CanSat in Greece

    ⚠️Οι αιτήσεις για το διαγωνισμό CanSat in Greece θα είναι ανοιχτές μέχρι την Κυριακή 14/10! 🛰️Πάρε μέρος και ζήσε μια μοναδική εμπειρία! Δήλωσε τώρα συμμετοχή 👉 cansat.gr/apply
    ...

    LEARN MORE

  • Sept. 17, 2018
  • Καλωσόρισμα Πρωτοετών

    Το Πολυτεχνείο Κρήτης καλωσορίζει και φέτος τους πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το ΙΕΕΕ TUC Student Branch καθώς και τις υπόλοιπες πολιτιστικές ομάδες της σχολής! Be there! 👊 #ieeetuc #ieeegr #WelcomeDay2018
    ...

    LEARN MORE

  • Aug. 13, 2018
  • Student and Young Professional Congress

    Το IEEE TUC Student Branch βρέθηκε στο Student and Young Professional Congress του Region 8 του IEEE (SYP R8) στο Πόρτο της Πορτογαλίας εκπροσωπώντας το Πολυτεχνείο στον Ευρωπαϊκό αλλά και Διεθνή χώρο. Το συνέδριο διοργανώνεται κάθε 2 χρόνια και ο σκοπός του είναι να φέρει κοντά τα μέλη του IEEE, να τα εκπαιδεύσει σε τεχνικό και όχι μόνο επίπεδο μέσω διαλέξεων και workshops, να προβάλλει τα projects των μελών του και να τα φέρει σε επαφή με την παραγωγή μέσω των επισκέψεων τους σε εταιρίες στα πλαίσια του προγράμματος του. Από την Ελλάδα συμμετείχαν παραρτήματα από τα εξής ιδρύματα : ● Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ● Πανεπιστήμιο Πειραιώς ● Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ● Πολυτεχνείο Κρήτης ● Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ● Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ● Πανεπιστήμιο Πατρών ● Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - Βόλος ● Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - Λαμία ● Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών Δυτικής Μακεδονίας ● ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονία
    ...

    LEARN MORE

  • May 27, 2018
  • How to get published with the IEEE

    Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κ. Eszter Lukacs για την ομιλία της με θέμα "How to get published with the IEEE" καθώς και όλους όσους παρευρέθηκαν και φυσικά τη Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης Πολυτεχνείου Κρήτης για την συμμετοχή της! #ieeetuc #ieeegr
    ...

    LEARN MORE

  • May 22, 2018
  • Crowdhackathon Smartcity2 Citylab Χανιά

    Τα Χανιά μεταξύ των 16 πόλεων στις οποίες θα διοργανωθεί City Lab και ομάδες από την περιοχή θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την ιδέα τους και να προκριθούν να συμμετέχουν με καλυμμένα τα έξοδα στον Μαραθώνιο! Όσοι ενδιαφέρονται για το διαγωνισμό μπορούν επίσης να συμμετέχουν στην εκδήλωση ενημέρωσης που θα πραγματοποιηθεί στο Πολυτεχνείο Κρήτης απο το Δήμο Χανίων! Πληροφορίες για την εκδήλωση: https://www.career.tuc.gr/…/15959-ekdilosi-enimerosis-sto-…/ Δήλωση συμμετοχής: http://crowdhackathon.com/citylabs/apply/
    ...

    LEARN MORE

  • May 21, 2018
  • How to get published with the IEEE

    🔹Τι είναι το IEEE Xplore; 🔹Πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη βιβλιοθήκη του Πολυτεχνείου μας (Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης Πολυτεχνείου Κρήτης) ; 🔹Πως μπορείς να δημοσιεύσεις μια ερευνητική εργασία μέω του IEEE; Στα παραπάνω ερωτήματα θα απαντήσει μέσα απο τη διάλεξη της η κ. Eszter Lukacs την Παρασκευή 25 Μαΐου στην αίθουσα 137π39 του κτιρίου Επιστημών. Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά επομένως βασικές γνώσεις στην Αγγλική γλώσσα είναι το μόνο προαπαιτούμενο για την παρακολούθηση της διάλεξης. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης Πολυτεχνείου Κρήτης για τη συμμετοχή της! Event Link: https://www.facebook.com/events/136956097057178/ #ieeetuc #ieeegr
    ...

    LEARN MORE

  • May 15, 2018
  • Χανιά | Επόμενος Σταθμός: Επιχειρηματικότητα

    “Επόμενος Σταθμός: Επιχειρηματικότητα” Ο οργανισμός Envolve Enterpreneurship έρχεται στα Χανιά! Την Πέμπτη 17 Μαΐου στο Αμφιθέατρο Κτηρίου Επιστημών θα συζητηθεί η διαδικάσία συμμετοχής στο διαγωνισμό Envolve Award Greece 2018 καθώς και το ταξίδι της επιχειρηματικότητας!
    ...

    LEARN MORE

  • May 12, 2018
  • Ένα μεγάλο μπράβο

    Ένα μεγάλο μπράβο στον Μιχαήλ Ουρουτζόγλου, τεταρτοετή φοιτητή της Σχολής HMMY ο οποίος έλαβε το βραβείο καλύτερης εργασίας φοιτητή στην ενότητα "Communications". Η εργασία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του διεθνούς ετήσιου συνεδρίου IEEE International Conference on Modern Circuits and System Technologies for Electronics and Communications 2018, στην Θεσσαλονίκη και δείχνει πώς μπορεί να βελτιωθεί η ταχύτητα ανάγνωσης εμπορικών ετικετών RFID με πιο έξυπνη επεξεργασία των τηλεπικοινωνιακών σημάτων, χωρίς αλλαγή του πρωτοκόλλου ή του hardware των εμπορικών δεκτών. Τίτλος της εργασίας: "Intelligent Noncoherent Sequence equals Coherent Detection: Experimental Proof in Industrial RFID" Michail Ouroutzoglou, Aggelos Bletsas and George N. Karystinos.
    ...

    LEARN MORE